Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Δεν είναι για μας...

Μεταφέροντας από αναφορά στον τύπο ("Κόσμος του Επενδυτή", 17-18/11/2007) "τουλάχιστον 200 ιδιωτικές επιχειρήσεις κάνουν αγώνα δρόμου για να κλείσουν όσο γίνεται περισσότερες θαλάσσιες εκτάσεις στις ακτές του Ειρηνικού και του Ατλαντικού προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες συλλογής της κυματικής ενέργειας και μετατροπής της σε ηλεκτρική." Όπως αναφέρεται στο ίδιο άρθρο Σκοτία, Πορτογαλία, Δανία και Νορβηγία πρωτοστατούν στην Ευρώπη καταρτίζοντας αντίστοιχα προγράμματα. Δε χρειάζονται και πολλά σύμφωνα με το άρθρο του κ. Σ. Φωτίου: 10 έως 50 εκ. δολάρια για την ανάπτυξη της μονάδας, 3 εκ. δολάρια για την ετήσια συντήρησή της και παράγετε 6700kW προς χρήση.
Μήπως να γκρεμίσω το αυθαίρετο στο παραθαλάσσιο οικοπεδάκι και να αναζητήσω στρατηγικό επενδυτή; Μπα, δε βαριέσαι...........
Αυτά είναι για χώρες με............θάλασσα!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σκεφτείς ότι εδώ στην Κύπρο συζητούμε για τη «ζημιά» που μπορεί να προκαλέσουν τα αιολικά πάρκα και τσακωνόμαστε για τον τρόπο έλευσης του φυσικού αερίου αγνοώντας σχεδόν εντελώς τις δυνατότητες τόσο της ηλιακής όσο φυσικά και της θαλάσσιας στην οποία αναφέρεσαι. Και να φανταστείς ότι είμαστε ένα νησί με απόλυτη εξάρτηση στην εισαγωγή καυσίμων!
Τα οικοπεδάκια προέχουν. Μπορεί με μια καλή τιμή να μπορέσουμε μια μέρα να αγοράσουμε σπίτι, επιχείρηση κλπ στη Σκοτία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Δανία ή όπου αλλού δεν ξέρουν την αξία της φύσης και προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν!

MenieK είπε...

να γκρεμίσεις το αυθαίρετο? Γιατίιιι? Να καταπατήσεις, καλέ μου, είναι ευκολότερο (και θα σου μείνει και το αυθαίρετο!) :)

Renegade είπε...

Βλέπεις ρε meniek πόσο μαλάκες άνθρωποι υπάρχουν;
Δεν πήγε καν το μυαλό μου να καταπατήσω....και στο φανταστικό σενάριο ότι αυθαιρέτησα το επόμενο βήμα μου δεν ήταν να ξανα-αυθαιρετήσω αλλά να γκρεμίσω το αυθαίρετο.....Κοιμηθείτε ήσυχοι συνάνθρωποι....υπάρχουν ακόμη ζώα (σαν κι εμένα) να πηδάτε.
Υ.Γ.: Σ'ευχαριστώ meniek για το μπατσάκι...το χρειαζόμουν

virginia Diakaki είπε...

me kalipse o meniek. ntou apo pandou...na min minei tipota!

Renegade είπε...

Πού είσαι εσύ x; Πότε θα κάνεις κανα φόνο;