Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Το νου σας ρεμάλια .........

ΡΕ ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ............, που ξεσηκωθήκατε λαμόγια να "προασπίσετε" την φήμη σας από "ανυπόστατες" φήμες και "ψεύδη" που σας συκοφαντούν και σας δυσφημούν.

Ρε αλήτες........, που όταν βγάζετε τα λυσσακά σας για τα ψηφαλάκια ή τα κωλοσυμφέροντά σας με διαρροές, με πληρωμένους ρουφιάνους και "κύκλους" δεν τρέχει κάστανο αλλά όταν σας την λέω εγώ, ανώνυμα, από'δω τρελαίνεστε και πρέπει να με φιμώσετε.

Πάρτε χαμπάρι ρεμπεσκέδες ότι εδώ μέσα λέω ότι γουστάρω, όπως το γουστάρω και λογαριασμό δε δίνω σε κανένα........Ρωτήσατε ρε κηφήνες κάνα καφετζή ποιος από τους πελάτες του καφενείου σας αποκάλεσε "μαλάκα" και "πιανόλα" και "λαμόγιο" για να του κάνετε μήνυση για δυσφήμηση; Γιατί σ'αυτό το καφενείο που δεν το καταλαβαίνετε κιόλας αλλά που το παρακολουθούν οι "αντ'αυτού" σας, σας έπιασε το κόψιμο;

Ρε αρχίδια, που θυμηθήκατε την "επωνυμία" αλλά στο όνομα της αγέλης του κόμματος έχετε ξεγράψει και προσωπικότητα και ιστορία και αρχές.

Ακούστε να καταλάβετε κάτι καλά.......Επώνυμος δεν είναι αυτός που υπογράφει, αλλά αυτός που παίρνει την ευθύνη. ΚΙ ΕΣΕΙΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΕ ΜΕΝΑ.
Να κλείσετε τα καφενεία, να κλείσετε τις λαϊκές, να βάλετε κάμερες και να εφορμάτε στα σπίτια γιατί όλος ο κόσμος σας λέει: ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ και άλλα που δεν τα επιτρέπει η αγωγή μου........Και ύστερα να κάνετε νομοθετικό πλαίσιο για την ελευθερία του Internet.

Και σεις συντρόφια της Blogoσφαιρας μην τρελαίνεστε........Στο press-gr έγινε πέσιμο λόγω εκβιασμού. Και εάν εκβίαζε ο οποιοσδήποτε να πάει μέσα. Μανιφέστα και παπαριές δεν χρειάζονται. Με διαβάζετε γιατί σας κάνω κι αν δεν σας κάνω με γράφετε. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.
Ο εγχώριος Γκαιμπελόπουλος όμως και οι συν αυτώ φοβούνται ακριβώς αυτό....... Ότι εδώ μέσα όλο και περισσότεροι, ανεξέλεγκτα, διαβάζουν όλο και περισσότερους που γράφουν πράγματα όπως αυτό. Και τους χαλάει η σούπα..............

Κι όσο για σας καλόπαιδα εκδοτάρες που αν δε βάλετε τρεις ταινίες του τύπου "Η ψωλάρα του γηροκομείου" ή "Η ιστορία της τέχνης του Μεσοπολέμου: Αφιέρωμα στη Γουιάνα" ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ............

κι όσο για σας καλόπαιδα διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών που η "έγκριτη ματιά" και "η ενημέρωση" που προσφέρετε, εξαντλείται στο κλέψιμο των ειδήσεων του ραδιοφώνου, το ρεπορτάζ με το κινητό από τα παράθυρα και το ξεφτίλισμα όποιου βάζετε στόχο................

κι όσο για σας κωλόπαιδα δημοσιογράφοι που τροφοδοτείτε ανώνυμα τα blogs γιατί κωλώνετε να γράψετε επώνυμα στις στήλες σας αυτά που ξέρετε..................

Μην ταράζεστε με τις "ανώνυμες συκοφαντίες". Οι επώνυμες, δημόσιες ρεμούλες σας και οι διαπομπεύσεις που κάνετε και, ΚΥΡΙΩΣ, η ασυλία που απολαμβάνετε προκαλούν μεγαλύτερο εμετό.

4 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

1.3.08
Καλημέρα
Καλές Απόκριες
Καλό Μήνα
Καλή Σαρακοστή
Καλό Πάσχα
Καλή Ψήφο
Καλές Διακοπές
Καλό Χειμώνα
Έ!... και ...Καλά Χριστούουουγεννα!
Ν.
------------
Y.Γ.
Η ωραιότερη έκρηξη που έχω δεί ως τώρα.
Και θά 'ταν ωραιότατη, αν έλλειπαν κάτι "ψωλάρες" και τα συναφή.
Στο πλευρό σου πάντως!

Renegade είπε...

Αγαπητέ Ναπολέοντα
Με αφορμή την έλευση της άνοιξης εύχομαι να πάνε και σε σένα όλα καλά.

Υ.Γ.: Εάν δεν έγραφα αυτά που θα'θελες να λείπουν, θα είχα ήδη αυτολογοκριθεί αποκρύπτοντας την καθημερινή αλήθεια που κρέμεται στα περίπτερα και προβάλλεται στην prime time. Δεν θα ήταν έκρηξη τότε.....αλλά κοινοτυπία.

Ναπoλέων είπε...

Να διαλύσω θα προσπαθήσω μια μικρή παρεξήγηση που αχνομυρίζομαι: Τα περί παραλείψεως ωρισμένων εκφράσεων, χαρακτηρισμών κλπ καθόλου δεν έχουν το νόημα ηθικολογίας ή έστω "σεμνοτυφίας", που δεν μέ χαρακτηρίζουν εξ άλλου, μια ζωή τώρα, εκφραστική, γλωσσική μόνον έννοια έχει!
Δεν αντέχω γενικεύσεις του είδους μαλάκας ο ένας, μαλάκας ο άλλος... ό,τιδήποτε κι αν κάνει! Φτωχαίνει η γλώσσα μας, η εκφραστικότητά μας.
Για μένα μαλάκας είναι όποιος παίζει το πουλί του (δεν τό έχω αποφύγει...) και κανένας άλλος!, και πούστης είναι όποιος αρέσκεται να τού κάνουν πρωκτικό σέξ (ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, π.χ. ο δόλιος, ο ύπουλος!) κλπ κλπ. Έχω γνωρίσει αρκετούς πούστηδες που καθόλου δόλιοι ή ύπουλοι δεν ήταν!
Έτσι όταν λέμε "μού φέρθηκε πούστικα" εννοώντας δόλια, ύπουλα κι όχι ότι μού πρόσφερε τον πρωκτό του για σέξ, νομίζω ότι χάνει πολύ η γλώσσα μας άρα και η συνεννόησή μας.
Η αγάπη μου προς την κυριολεξία, που τήν θεωρώ από τα βασικότερα μέσα συνεννόησης των ανθρώπων μέ έκανε να γράψω αυτή την «σύσταση». Γι' αυτό, χωρίς καμμιά δασκαλίστικη διάθεση, θα σέ παρακαλούσα να τήν ξανασκεφτείς.
Για να στηρίξω την άποψή μου θα παραθέσω και δυό ρήσεις:
Αρχή σοφίας, ονομάτων επίσκεψις.
Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Renegade είπε...

Εν αρχή.....καμία παρεξήγηση Ναπολέοντα. Η αχνομυρωδιά είναι δυστυχώς γνώρισμα των καιρών. Ελλείψει μπέσας γύρω μας έχουμε καταντήσει να επεξηγούμε για να μην παρεξηγούμε. Εδώ όμως, σε ένα χώρο που θέλω αυθεντική προσωπική έκφραση δεν υπάρχει χρεία επεξηγήσεων.
Ως προς την αγάπη για την ακρίβεια και την κυριολεξία στην έκφραση θα με βρεις φανατικό συνοδοιπόρο. Οι εκφράσεις όμως που χρησιμοποίησα δεν είναι δικές μου αλλά δάνεια από καφενειακές συζητήσεις, ακούσματα του δρόμου και εξώφυλλα CD μέσα σε ζελατίνες. Και θα ήταν ελιτίστικη παραχάραξη το φιλτράρισμά τους από πλευράς μου. Εξάλλου θα έχανε το σημαινόμενό τους τη δύναμή του, εάν το περνούσα μέσα από τη δική μου εκφραστική επιλογή.
Γιατί τις δανείστηκα; Επειδή η κάθε εποχή έχει τη γλώσσα της. Και τα ρεμάλια στα οποία απευθύνομαι, χωρίς εξαίρεση, "καταλαβαίνουν" (με την έννοια "τους ενδιαφέρει") την καθομιλουμένη. Την καλή τη γλώσσα την "καταλαβαίνουν" (με την έννοια "την κατανοούν") αλλά την προσπερνούν. Θέλω λοιπόν να με καταλάβουν..... Και χαίρομαι που είσαι ειλικρινώς στο πλευρό μου!