Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Οι Αυστραλοί πώς το κάνουν;

Ένα νέο κίνημα έχει εμφανιστεί από τον περασμένο Μάρτιο και εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη. Η Ώρα της Γης όπως αποδίδεται στα ελληνικά είναι ένα κίνημα (http://earthhour.smh.com.au/) εθελοντικού blackout για μια ώρα με σκοπό τη μείωση στην κατανάλωση ρεύματος που αντίστοιχα οδηγεί στη μείωση των εκπομπών CO2.
Ξεκίνησε στο Σίδνεϊ με το 60% του πληθυσμού της πόλης (2,5 εκατομμύρια) να κλείνουν συγχρόνως όλα τα φώτα στα σπίτια τους για μια ώρα, προκαλώντας μείωση κατά 10% στην κατανάλωση ρεύματος. Το εγχείρημα θα εφαρμοστεί στο Los Angeles στις 20 Οκτωβρίου.
Αρκεί όμως μια ώρα blackout; Και τι ώρα θα είναι αυτή; Στις 20:30 που παίζει η Εθνική; Στις 22:15 που έχει Sex and the City; Ή μετά που θα βγω να πιω καμμιά μπύρα; Στο σκοτάδι θα την πιω;
Μήπως να προστατέψουμε το περιβάλλον το πρωϊ; Και πότε θα μαγειρέψουμε; Πώς θα κάνουμε τις δουλειές μας;
Α, να κόψουμε το ρεύμα το μεσημέρι! Τώρα βέβαια θα χάσουμε την Τατιάννα........Όχι δε γίνεται να χάσουμε την Τατιάννα.
Σας παρακαλώ, άλλος τρόπος να προστατέψουμε το περιβάλλον δεν υπάρχει;
Αυτοί οι Αυστραλοί δουλειές δεν έχουν, τηλεόραση δε βλέπουν, πώς το κάνουν;

4 σχόλια:

Ναπoλέων είπε...

25.10.07
Από την Αυστραλία (όπου έχω -πρώην- σύζυγο και κόρη) έχω «αντιγράψει» κάτι άλλο: Την οικονομία στο ΝΕΡΟ με ΔΙΠΛΗ χρήση του πάντα. Ή και ΤΡΙΠΛΗ, όταν είναι εφικτό.
Το πώς, πολύ ΑΠΛΑ, γίνεται, να στό πω, αν θέλεις.

Αυτό με το ηλεκτρικό δεν ταιριάζει στις δραστηριότητές μου. Εφαρμόζω άλλα όμως, εξίσου δραστικά νομίζω.

αγάπη - αφοπλισμός - ειρήνη
Ναπολέων

Renegade είπε...

Διπλή χρήση ναι....ας πούμε ότι δεν πίνω το χρησιμοποιώ για πότισμα.
Τριπλή όμως; Με ενδιαφέρει να μάθω....

Ναπoλέων είπε...

25.10.07
Η τριπλή μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε αγροκτήματα:
Αφού το νερό του νεροχύτη ή του λουτρού (πιάτα, ξύρισμα, λούσιμο κλπ) χρησιμοποιηθεί στην τουαλέττα δεν το στέλνουμε σε βόθρο ή στο δημόσιο σύστημα αποχέτευσης ακαθάρτων αλλά, αφού περάσει από ένα "βαρέλι ζύμωσης", με σωλήνες οδηγείται σε ρίζες δέντρων δεκτικών σε λύματα.
Εκεί κοντεύει να γίνει επιστήμη αυτό...

Renegade είπε...

Νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε τριπλή χρήση σε διαμερίσματα. Στην περίπτωση του αγροκτήματος ή ακόμα και της αυλής υπάρχουν πολλές τεχνικές τελικής διάθεσης λυμάτων τις οποίες εφαρμόζουμε όλο και περισσότερο και στην Ελλάδα. Η τεχνογνωσία υπάρχει από χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ζούμε σε αγροκτήματα για να κάνουμε εκτεταμμένη χρήση μεθόδων ανακύκλωσης του νερού. Γι'αυτό είπα μήπως κάνουν κάτι στα διαμερίσματα που δεν το ξέρω .